Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 14 d’octubre del 2010

El Bloc de Pego, ret un homenatge a Valerià Miralles la diada dels valencians i les valencianes

Després de participar en els actes institucionals, el col•lectiu del Bloc de Pego i altres personalitats es desplaçaven al cementiri municipal, per a retre-li homenatge a Valerià Miralles, com a exemple de vitalitat i lluita per uns ideals de valenciania que semblen, avui, esmorteïts.

La Muixeranga va sonar al cementiri municipal de Pego el 9 d’octubre per a homenatjar un destacat veí de Pego, Valerià Miralles Ortolà, “un home d’esquerres, nacionalista, patriota i sobretot, un bon amic i gran persona”, com el defineix el col•lectiu del Bloc de Pego.

Un acte que la secretària local del Bloc va definir com a “íntim” i al que van acudir amics, familiars, autoritats municipals i gent que, com la pròpia Conxa del Ruste, “el té com a un referent del valencianisme, com a persona lluitadora, com a persona que –avui sembla que no és molt habitual- que necessitava lluitar pels valors i els drets del poble valencià, per la nostra cultura i per la nostra llengua”.

Conxa del Ruste lamentava que “en estos temps és més normal que la gent estiga asseguda al seu sofà, descansant. I és molt més habitual eixa postura còmoda que el lluitar pels nostres interessos”. Afirmava la secretària local del Bloc que “hui vivim en temps de democràcia però sabem que els nostres valors estan assetjats, que no estem en una disposició en la que la nostra llengua i els valors del valencianisme estiguen per damunt de tot i trobe que Valerià és una figura, un pegolí, un valencià, que emmarca tot açò que voldríem que tinguera la gent. Eixe esperit de lluita, eixe esperit que fa que els poble arriben a ser el que han de ser”.

Finalitzava l’acte d’homenatge del Bloc a Valerià Miralles, amb la lectura del poema de Vicent Andrés Estellés ‘Assumiràs la veu d’un poble’, recitat per Elisa Giner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada