Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 8 d’octubre del 2011

El Bloc-C.Compromís de Pego arreplega signatures per avalar la seua candidatura, junt a Equo, a les Eleccions GeneralsFont:radiopego.com

Un requisit imprescindible per a aquells grups que no tenen representació actual, al Congrés dels Diputats, després de l’última modificació de la Llei Electoral General el passat mes de gener. La coalició haurà de sumar, com a mínim el 0,1% del cens electoral en cada circumscripció.

Ahir dijous, dia de mercat a Pego el Bloc-Coalició Compromís va decidir traure la seua paradeta al carrer per tal d’arreplegar signatures que avalen la seua candidatura, junt a Equo, als propers comicis generals del 20 de novembre. I és que els partits, federacions o coalicions que no tenen representació parlamentària i volen presentar-se a les eleccions generals del pròxim 20 de novembre han de recollir avals per a poder concórrer a aquestos comicis, segons l'última modificació de la Llei Electoral General que es va produir al mes de gener de 2011.

En concret, hauran de sumar, com a mínim, el 0,1% del cens electoral en cada circumscripció i podran fer-ho tant pel mitjà de recollida de firmes tradicional com utilitzant la firma electrònica. En el cas valencià, aquest 0,1% significa unes 3.500 firmes (el cens electoral està entorn dels 3.500.000 persones), repartits en unes 1.900 firmes per la circumscripció de València, un poc més de 400 en la de Castelló i unes 1.300 a Alacant.

La reforma de la Llei Electoral pactada per PSOE, PP CiU i PNB el mes de gener passat va estendre, als partits extraparlamentaris, els requisits que fins aleshores regien únicament per a les agrupacions d’electors. Per a la secretària local del Bloc-Coalició Compromís, Conxa del Ruste, aquesta modificació dels grans partits és una manera de “posar entrebancs als partits xicotets que volem presentar-nos a les Eleccions Generals”.

Del Ruste explicava que el Bloc-Coalició Compromís “vol tindre representació a Madrid perquè trobem que fa falta una veu dels valencians i de les valencianes progressistes i és el que estem fent”.

Tot i que l’arreplegada forta d’avals la fera ahir el Bloc-Coalició Compromís al mercat, comentava la secretària de la formació local que hi ha altres llocs on també es pot signar, a Nexo i al pub Atxili. Informava Conxa del Ruste que a Pego es podrà signar fins el dilluns 10 d’octubre a aquestos dos llocs.

Durant la jornada d’ahir el Bloc-Coalició Compromís tenia previst arreplegar uns dos-cents avals. A mitjan matí, Conxa del Ruste comentava als micròfons de Ràdio Pego que “la gent està apropant-se prou i fins i tot sembla que s’aprope més quan vam tindre la recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular per a les escoletes infantils gratuïtes de 0 a 3 anys”, un fet que interpretava la secretària local del Bloc-Coalició Compromís com que “es veu que la gent vol que hi haja més opcions i que no siguen sempre el PP i PSOE els únics que puguen tirar endavant”.

Les persones avaladores, aquelles que signen recolzant la iniciativa d’un partit sense representació perquè es puga presentar a les properes eleccions generals, només podran donar suport a una candidatura i hauran d'estar censats en la circumscripció per la qual vaja a presentar-se la llista a la qual donen el seu suport.

El termini de recollida d’avals finalitza el 17 d’octubre, quan acaba el període de 20 dies naturals establert a partir de la convocatòria oficial dels comicis, el passat 26 de setembre.

Per la seua banda, al respecte dels actes del nou d’octubre, el Bloc-Coalició Compromís, de mà de la seua secretària local i també regidora en l’Ajuntament de Pego, Conxa del Ruste, anunciava que no assistirà als actes convocats pel consistori “perquè mentres hem estat en l’equip de govern, en general, no ens hem sentit representats en la manera en què se celebrava esta festa que, per a nosaltres, és molt nostra. Per tant, ara que estem fora, que no tenim l’obligació moral que teníem abans d’assistir a tot allò que fora institucional, hem decidit desmarcar-nos i fer el que nosaltres creiem que hem de fer”.

I la pregunta sorgia d’aquestes últimes paraules de la secretària del Bloc de Pego, què és el que està preparant la formació per al 9 d’octubre? Confessava del Ruste que enguany “simplement hem fet uns fullets explicant el que és la festa, el que és la ‘mocadorà’, reivindicant les festes tradicionals i esperem per a l’any que ve [...] enllestir una nova etapa en una celebració com nosaltres voldríem”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada