Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 17 de febrer del 2012

Baldoví: “Esperem reaccions i accions del govern per a defensar l’agricultura valenciana front del greu atac aprovat per Europa”



Publicat el 16 febrer 2012 en Economia i Ocupació
El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, considera que l’acord pres hui en el Parlament Europeu per una àmplia majoria, “posa en un destret més i pot ser que definitiu a l’agricultura valenciana, que la ven a benefici de les grans empreses hortofrutícoles del Marroc”.

Segons Baldoví, “han passat ja algunes hores des d’eixa fatídica votació i encara estem esperant reaccions i accions per part del govern central per a defensar els interessos de l’agricultura valenciana i dels milers de llocs de treball que es perdran per culpa de l’acord don el Marroc”.

Per al parlamentari valencianista, l’actitud del govern de Mariano Rajoy, “és totalment irresponsable i irrespectuosa amb el camp valencià. Si l’acord afectara a altres sectors o a altres autonomies, els ministres del PP estarien esgarrant-se les vestidures i posant el crit en al cel, però com els grans perjudicats són els agricultors valencians, no passa absolutament res”.

Baldoví ha insistit que, amb l’acord de la UE amb el Marroc, “ara estarà permesa la comercialització de productes que s’han tractat amb fitosanitaris que estan prohibits a Europa perquè suposen un risc per a la salut dels consumidors”. De la mateixa manera, el diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista apunta al fet que els beneficis d’este tractat “tampoc són per als agricultors marroquins, ja que les grans empreses beneficiàries són signatures estrangeres que operen en eixe país però solen ser multinacionals europees”.

Des de Compromís han insistit que presentaran iniciatives parlamentàries “per a exigir mesures de defensa i suport del camp valencià per part de l’administració central i també de la Unió Europea”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada