Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 1 de març del 2012

Moció de Bloc Compromís a l'Ajuntament de Pego, sobre la brutalitat policial a València





La moció s'admés a tràmit i ha sigut aprobada amb els vots a favor de Bloc- Compromís i PSOE, els vots en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans de Pego.

La presentació de la moció contra la brutalitat policial a València per part del nostre grup Bloc- Compromís va anar més o menys conforme esperàvem. Va ser admesa a tramitació després de la defensa per part de la portaveu, en la que es va insistir en la des-proporcionalitat, reiteració i brutalitat de l’actuació policial i sobre tot a la reacció mentidera que va tindre la delegada de govern insistint en que eren els manifestants els que ferien als policies. Es va admetre, doncs, per la totalitat dels membres presents del ple però després, si bé el PSOE va recolzar la nostra iniciativa, el PP va votar en contra com era esperable i Ciutadans es va abstindre perquè si be va dir estar conforme en quasi tot, no consideraven demostrat el fet que la delegada del govern haguera actuat malament o haguera mentit i no volien que es demanara la seua retirada del lloc directament.

La nostra resposta va ser que les responsabilitats polítiques son completament exigibles a una persona triada a dit per desenvolupar una tasca que ha de defensar l’estat de dret i que no un dia, si no un darrere altre va ser la responsable de les càrregues policials injustificades de policies sense identificació, contra xiquets i xiquetes que defensaven el dret a una educació pública de qualitat. Van contestar al PP respecte al paral·lelisme que va fer entre València i Barcelona, amb la violència que havia sorgit a l’última manifestació, exposant el fet que entre 70.000 manifestants que hi havia a Barcelona, raonables, amb actitud de protesta democràtica, entre tota eixa gent un grup descontrolat de violents que probablement no tinguen res que veure amb el motiu de la manifestació no poden ser considerats l’exemple ni la norma si no l’excepció que lamentablement es dona en totes les aglomeracions i que no justifica l’actuació indiscriminada i brutal que la policia va tindre en València.


NA Concepción del Ruste Aguilar Portaveu del Grup Municipal BLOC-COMPROMÍS en l’Ajuntament de Pego,
Presenta la següent


MOCIÓ


La brutalitat policial contra les protestes pacífiques i justificades dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València han donat la volta al món en poques hores. Menors d’edat, persones majors, persones invidents, gent jove... han estat agredides, retingudes i detingudes sense cap justificació, violant-se els drets constitucionals més fonamentals de l’estat de dret.


La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León, ha justificat les càrregues policials i les detencions, la qual cosa ha intensificat les protestes. El més greu, però, és que la màxima representant del govern de l’Estat al territori valencià ha mentit en les seues declaracions perquè, gràcies a les noves tecnologies, els vídeos i les imatges que s’han pres al carrer demostren que les reaccions violentes són per part de les forces de seguretat de l’Estat.


No podem oblidar que les protestes dels estudiants són per a denunciar la manca de calefacció, llum i mitjans bàsics als centres educatius, fruit dels impagaments i de les retallades pressupostàries del Govern Valencià en els serveis públics més bàsics i essencials per a la nostra societat.


Per tot això, proposem els següents


ACORDS


1.-El ple de l’ajuntament de Pego condemna les brutals agressions policials que han patit estudiants i ciutadans en general en la ciutat de València.


2.- El ple de de l’ajuntament de Pego demana la destitució immediata de la delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León.


3.- El ple de l’ajuntament de Pego demana al Govern d’Espanya una investigació a fons dels fets succeïts a València per a depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial i retirar de servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.


4.- El ple de l’ajuntament de Pego traslladarà els següents acords a les Corts Valencianes, el Govern Valencià, el Congrés dels Diputats, el Defensor del Poble i a la Presidència del Govern d’Espanya.


En Pego, a 1 de març de 2011


Concepción del Ruste Aguilar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada