Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 22 de juliol del 2010

COMPROMÍS PREGUNTA EN LES CORTS PER LES IRREGULARITATS DE LA PEDRERA DE PEGO QUE AFECTA ALS VEÏNS DE L’ATZÚVIA


El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha registrat una bateria de preguntes en el parlament valencià, adreçades a les conselleries de Medi Ambient i Indústria per l’activitat irregular de la pedrera de l’Atzaïla de Pego, que afecta als veïns i veïnes del municipi de l’Atzúvia. Segons ha pogut saber el parlamentari valencianista, informat per col·lectius ecologistes de la localitat, “la pedrera compta amb dos molins de trituració, quan només té autorització per a un i, a més a més, ha augmentat l’activitat de la planta en un 400%”.

Dins de les irregularitats que permet la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Pego, s’ha descobert que la pedrera està en marxa sense l’Autorització Ambiental Integrada i que també, no respecta la legislació en el tema de les distància, perquè la pedrera està a 235 metres del casc urbà de l’Atzúvia. Per altra banda, també s’ha sabut que quan la planta està en funcionament, se superen els límits legals de partícules en suspensió.

Per totes estes qüestions, Morera ha registrat una sèrie de preguntes per als consellers d’Indústria i de Medi Ambient, “perquè donen la cara públicament i expliquen als veïns i veïnes de l’Atzúvia per què permeten una activitat que incompleix la llei i que els perjudica seriosament dia a dia”.

Per al síndic de Compromís, “és incomprensible que la Generalitat no haja fet encara res al respecte, quan fins i tot el síndic de Greuge n’és sabedor de la situació que pateixen a l’Atzúvia”. El parlamentari valencianista s’ha posat a disposició dels veïns i veïnes d’esta població afectada per la pedrera de Pego per a denunciar les irregularitats que permet el govern valencià del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada