Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Serveis Socials a peu de carrer

Font:Ràdiopego.com

A partir d’avui, dilluns 18 d’octubre, obri les portes al públic la nova seu de Serveis Socials, situada al carrer Ramón i Cajal, 14. Amb l’obertura d’aquest nou local tots els serveis d’aquest departament se centralitzen. La inauguració està pendent de què s’acaben alguns detalls tècnics que encara queden per rematar.

Des d’avui qualsevol persona podrà accedir a totes i cadascuna de les prestacions que contempla la Mancomunitat de Serveis Socials. Així, després de dues setmanes de trasllat i de portes tancades al públic, avui dilluns 18 d’octubre, s’han tornat a obrir eixes portes de Serveis Socials, però a una nova ubicació, al carrer Ramon i Cajal, 14.

Aquest nou espai aporta una sèrie d’avantatges que l’antiga seu de Serveis no podia abastir. Els principals són que és un edifici accessible perquè està a peu pla, és a dir, que tothom, tinga o no tinga alguna discapacitat, podrà accedir-hi, perquè Serveis Socials passa d’estar en un primer pis sense ascensor, a una casa a peu de carrer. A més, tot i ser un edifici de dos plantes compta amb ascensor per a pujar a cadascuna d’elles.

L’altre avantatge important de la nova seu de Serveis Socials és que l’espai del nou edifici ha permès centralitzar tots els serveis que presta, és a dir, taller ocupacional, gabinet psicològic, logopèdia, assessorament jurídic per a immigrants i dones, Unitat de Prevenció Comunitària, entre d’altres. Això permetrà agilitzar la feina, la comunicació i el temps del personal laboral, però també de les persones que fan ús de diferents prestacions, que no hauran de desplaçar-se d’un lloc a l’altre.

El regidor de Serveis Socials, el nacionalista Àngel Sendra, subratllava que tot i que avui s’òbriguen les portes de la nova seu de Serveis Socials “encara no està inaugurada perquè hi ha algunes coses que encara queden per acabar com és l’alta de l’ascensor, que encara no ha rebut l’aprovació del Ministeri d’Indústria per tal de poder-lo posar en marxa”. No obstant, destacava Sendra que “els tècnics ja estan tots col•locats en els seus despatxos per tal de fer la seua atenció correctament”. Avançava el regidor de Serveis Socials que la inauguració es podria produir a principis del mes de novembre.

Els i les usuaris de Serveis Socials podran dir allò de “se’n va com del cel a la terra” quan visiten la seua nova seu, ja que realment no es pot comparar el pis on abans estava la seu de la Mancomunitat de Serveis Socials o les aules que ocupaven a l’antic ambulatori amb la Casa de Serveis Socials que ocupen a partir d’avui. La Casa de Roman és una casa senyorial modernista de dos plantes que conserva, en cadascuna de les estances i sales comunes, el seu sòl hidràulic i els finestrals grans lluminosos. Estem parlant d’un edifici gran i senyorial que té com a prova de la seua elegància les columnes que precedeixen l’entrada i que emmarquen la zona d’informació i distribució de l’espai amb l’escala d’accés a les plantes de dalt i l’ampli pati al fons. Un pati accessible a les persones que utilitzen cadira de rodes, que alhora dóna accés a l’espai on està ubicat el nou centre del Taller Ocupacional.

De l’antiga casa de Roman també s’ha conservat, majoritàriament, la ubicació de les estances, destinades a despatxos que albergaran tots els serveis que abans estaven descentralitzats, com explicava el regidor de Serveis Socials, Àngel Sendra, que alhora també manifestava estar “content” del pas pegat que espera, entre d’altres coses, que aprope a la població el servei que, des de fa anys, es presta des de Serveis Socials.

També avançava Sendra que, en breu, Serveis Socials inaugurarà una nova prestació, una oficina ‘Amics’ d’atenció als i les immigrants. L’agència AMICS té com a objectiu propiciar l'acostament del col•lectiu immigrant cap a les institucions públiques locals i la resta de la ciutadania del municipi. És una oficina local d'informació, mediació i assessorament per al col•lectiu immigrant.

Així les coses, a partir de ja mateix totes les prestacions que oferia la Mancomunitat de Serveis Socials i que estaven dividides entre l’edifici que hi havia situat al Carrer Sant Agustí, nº6, 1r Pis i el que és l’antic ambulatori, situat al carrer Llavador, passen a donar-se a la nova seu de Serveis Socials situada al C/ Ramon i Cajal, nº14.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada