Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 17 de gener del 2011

Pintades de mort contra els membres del tripartit

Font:Ràdio Pego
Diumenge de matí es van descobrir diverses pintades al llarg dels murs del camí de Benitjat i el Camí de Sant Antoni en les que es podia llegir, entre d’altres, ‘Foc al tripartit’, ‘tripartito tots morts’, ‘Carmelet lladre’, ‘Aparisi, tripartit, perdició de Pego’, ‘Viva Barret. Tornarem’, ‘Viva Partit Popular’. Els partits polítics pegolins condemnen, unànimement, aquests tipus de pintades.

No deu ser casualitat que dissabte de matinada aparegueren per la partida de Benitjat, camí de Sant Antoni, unes pintades incendiàries contra els membres del tripartit, tenint en compte que hui dilluns és Sant Antoni. Estem a poc més de cinc mesos de les eleccions municipals i a Pego la precampanya comença a escalfar-se de manera alarmant. Si la societat pegolina creia que la situació tendia a normalitzar-se entre els dos pols polítics de la localitat, aquestes pintades semblen demostrar el contrari. Alhora, semblen apuntar a la tensió que es viurà al llarg de la precampanya electoral, en la que ja estan immersos els diferents partits polítics que es presenten als propers comicis que tindran lloc el proper 22 de maig de 2011.

‘Foc al tripartit’, ‘Tripartito tots morts’, ‘Carmelet lladre’, ‘Aparisi, tripartito, perdició de Pego’, ‘Viva Barret. Tornarem’ i ‘Viva Partit Popular’, són les frases que van aparèixer dissabte de matinada al llarg de les partides que donen a l’ermita de Sant Antoni.

La reacció dels partits polítics que governen Pego no s’ha fet esperar i condemnen enèrgicament aquesta classes d’asseveracions. La portaveu del PP, amb qui també ha pogut parlar Ràdio Pego, comparteix també eixa condemna a eixe tipus de pintades. No obstant, com era d’esperar, les postures divergeixen en qui pot haver estat l’autor o autors de dites pintades i la seua finalitat.

Al conèixer la notícia els Serveis Informatius de Ràdio Pego es posaven en contacte amb els membres de l’equip de govern per conèixer la seua valoració al voltant d’unes manifestacions que els condemnaven a mort. També contactaven amb el Partit Popular.

El portaveu del Bloc, Àngel Sendra, condemnava “els insults reflectits en les pintades del dissabte” cap a l’alcalde del municipi i company de govern, alhora que manifestava “la màxima condemna de la qual esperem resposta màxima a les amenaces de mort als polítics dirigents del poble de Pego, per membres del Partit Popular com es veu marcat en les pintades”. I es preguntava el portaveu del Bloc, si el PP vol implantar “la política de l’amenaça”, cosa que apuntava Àngel Sendra, “haurà de tenir en compte el poble de Pego de cara a les properes eleccions”.

La visió de l’autoria de les pintades i, per tant del que indiquen, és radicalment diferent des de la perspectiva del PP. Tot i que una part de les pintades lloen l’exalcalde de Pego, Carlos Pascual, més conegut pel seu malnom, ‘Barret’ i el Partit Popular, Maite Ferrándiz, amb la que s’ha posat en contacte l’Informatiu de Ràdio Pego, portaveu del PP de Pego i muller de l’exalcalde del municipi, desconeixia el contingut exacte de les pintades. En saber el sentit de les manifestacions impreses en els marges del camí cap a l’ermita de Sant Antoni, Ferrándiz afirmava que “la persona que ha estat governant, com van estar nosaltres, huit anys, en tema de pintades i insults en eixa línia, per suposat he de condemnar eixe tipus d’accions”. Així mateix, la portaveu popular, assegurava que “eixe tipus de pintades no són de ningú que estiga directament relacionat amb el PP” i anava més enllà apuntant a què “qui ho haja fet, ja ho ha fet abans i continuarà fent-ho i sé en la línia que es va”. De fet, assegurava Ferrándiz que “eixa és la política que van a seguir contra el PP”.

Per la seua banda, la portaveu del PSPV, Anna Aparisi, mostrava la seua “repulsa per les pintades aparegudes”. D’altra banda, recordava que “quan estava Iniciativa Independent també van aparèixer pintades en contra d’ells i sempre s’havia dit qui ho havia fet” i insinuava la portaveu socialista que “tal volta no ho havia fet qui ells assenyalaven, sinó que potser ells mateixa es feien eixe tipus de pintades i, si potser encara en queda alguna es pot veure que el tipus de lletra és el mateix”. Assegurava Aparisi, que també és al•ludida en una de les pintades, que aquesta “és una manera d’anar totalment en contra de tot tipus de sistema” i que “ells volen manar siga com siga”.

Anna Aparisi també asseverava que “el tripartit en teoria som el poble que ha triat al tripartit, no només les 9 persones que estan governant i quan fan eixe tipus de pintades estan anant contra la meitat del poble o un poc més”. Aparisi recordava que “durant els 8 anys hem estat governant per a tots”.

L’alcalde de Pego i membre de Ciutadans de Pego, Carmelo Ortolà, directament esmentat en les pintades, ‘Carmelet, lladre’, també feia una repulsa pública a aquest tipus de manifestacions. No obstant, afirmava Ortolà que “no m’estranya perquè això són actuacions típiques d’aquesta gent o gentola”. Sorprenentment el portaveu de Ciutadans de Pego assegurava que “crec que és bo que les facen –aquestes pintades- perquè la gent es done compte de qui són. Una gent que no sap fer més que guarrades d’aquest tipus”. Recordava Ortolà que “uns mesos abans d’estar clavats en el PP criticaven –els membres d’Iniciativa Independent- els partits polítics [...] i ara resulta que diuen que visca el PP. Ara ja són bons”. I es preguntava: “Però per què?” I contestava ell mateix a la pregunta: “La resposta està en la pintada ‘Carmelet lladre’. Efectivament, tenen tota la raó del món, perquè estic furtant-los el seu jornal, perquè gràcies a estar d’alcalde a temps parcial, que es pot portar perfectament, no està la senyora Maite Ferrándiz cobrant 54.000 euros a l’any conforme cobrava, ni els seus sequaços que estan diguent públicament perquè els interessa estar en política [...] volen arreplegar d’on siga”. Assegurava Ortolà que “estem parlant de l’extrema dreta, pura i dura, els que diuen que estàs en mi o al paredó”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada