Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 18 de febrer del 2011

Carta d'Enric Nomdedéu regidor del Bloc a l'Ajuntament de Castelló



Carta a la seua filla.

Estimada Gal·la,


Les tres bessones s'han mort. Doreimon ja no és un gat còsmic, ara és un “gato”. Tom i Jerry deixaran de parlar valencià i tornaran a parlar sessejar en andalús, com quan el pare era menut.
Han tancat TV3. No riurem amb Polònia, ni podrem continuar sent fidels a Infidels, la sèrie que li agrada a la mare. Punt final. En ple segle XXI, quan a la graella televisiva pots vore Al Jazeera, pornografia, tarot i concursos estúpids de tota mena i condició, ens prohibeixen vore dibuixos animats, retransmissions esportives, sèries i programes de debat. Per què? Perquè hi ha qui no creu en la llibertat, en la capacitat que tenim les persones adultes per triar allò que volem vore.


Poder vore televisió en la nostra llengua al País Valencià, ens costà a un bon grapat de persones molts diners de la nostra butxaca. Una associació va organitzar tot allò, però vam ser els particulars els qui vam pagar els repetidors. Aleshores, encara no hi havia Canal 9 ni Babalà. Ara, 28 anys després, amb un atemptat a la llibertat informativa, cultural, d'expressió... el Govern Valencià obliga al tancament.


Salvant les distàncies, el que fa el Govern Camps amb TV3 és el mateix que fan els Castro a Cuba amb internet, o la colla de sàtrapes d'Orient mitjà amb les xarxes socials i les webs que no els hi agraden. Tenen por que el poble compare.


Però no li podem tirar només la culpa al PP. El Consell fa el que fa emparant-se en la legislació. El problema és que la legislació és obsoleta, restrictiva i absurda. Hi ha dues solucions, una la reciprocitat entre Catalunya i País Valencià, per tal que allà qui vulga puga vore la nostra televisió pública, i ací puguem vore la d'ells. Però el Govern Camps i el tripartit no van aconseguir posar-se d'acord. Vorem si amb CiU la cosa canvia.


L'altra possibilitat és que el govern de Madrid autoritze un nou duplex, permetent així l'emissió en paral·lel. El govern de Madrid és socialista, com era el partit socialista el principal partit del tripartit. Així que la culpa de que no puguem vore TV3, és del PSOE i del PP a parts iguals.


Si vols saber qui ha matat a Les tres bessones, han estat Camps i Zapatero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada