Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 13 de juny del 2011

Concentració a Pego a favor de les línies en valencià.



Dissabte 11 de Juny, abans de la constitució del nou consistori, es va celebrar per part del Bloc de Pego, una concentració davant de l'Ajuntamnet de Pego, sota el lema "Sí al valencià".

El Consell pretén eliminar la línia en valencià a l'ensenyament i reduir la presència de la nostra llengua a un 33% de les classes.

Davant aquests fets, representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals donen suport al manifest d'Escola Valenciana a favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe de consens fet amb criteris pedagògics, i exigeix la retirada immediata de l'esborrany presentat per la Conselleria d'Educació.


Benvolguts companys i companyes:

El Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, ha manifestat recentment la voluntat del Govern Valencià de suprimir les línies d’ensenyament en valencià. D’acomplir-se aquesta voluntat, la normalització de la nostra llengua patiria un retrocés sense precedents i absolutament injustificable en una societat democràtica.

Davant aquesta situació, Escola Valenciana, ha convocat als diversos partits polítics i organitzacions sindicals i socials a la mobilització, per tal d’aturar aquesta política antidemocràtica i antivalenciana.

En aquest sentit, la nostra organització s’adhereix plenament a aquesta mobilització que es concreta en aquesta acció.

PER ALS REGIDORS I REGIDORES ELECTES

Com ja sabeu, el dissabte dia 11 de juny, es constitueixen els ajuntaments, després de les eleccions del dia 22 de maig. En aquesta sessió de constitució, tots els regidors i regidores electes han de jurar o prometre el seu càrrec. Per tant, la fórmula de promesa o jurament és més o menys així (Pot variar una mica segons els ajuntaments):

JURE/PROMET, ACOMPLIR FIDELMENT LES OBLIGACIONS DEL CÀRREC, AMB LLEIALTAT AL REI, DE GUARDAR I FER GUARDAR LA CONSTITUCIÓ I EL NOSTRE ESTATUT D’AUTONOMIA, COM A NORMES FONAMENTALS DE L’ESTAT I DE LA NOSTRA COMUNITAT AUTÒNOMA PER QUE AIXÍ HO MANA LA LLEI. IGUALMENT, TAMBÉ PROMET/JURE, IMPULSAR L’ENSENYAMENT EN VALENCIÀ, PLURILINGÜE I DE QUALITAT COM APOSTA DE FUTUR PER A LA NOSTRA SOCIETAT

Aquesta és la fórmula que hauran d’emprar tots els regidors i regidores del BLOC, en els plens de constitució dels seus ajuntaments.

Si teniu cap problema, no dubteu en contactar amb Gerard Donat al tel. 651883263

Us pregue que amb total diligència, feu arribar aquesta proposta a tots els regidors i regidores electes del vostre col·lectiu, per a que puguen realitzar-la en el ple municipal.

Tot i estar segur de la vostra adhesió a la proposta, aprofite l’avinentesa per saludar-vos ben cordialment

Rafel Carbonell i Armero
Secretari de Política Institucional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada