Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 2 de desembre del 2011

Arrel d’un prec-pregunta de la portaveu del Bloc-Compromís, el plenari obri la porta a negociar mesures d’estalvi pressupostari


Font:ràdiopego.com
Arrel d’un prec-pregunta de la portaveu del Bloc-Compromís de tenir compte de la imatge que es dóna de l’ajuntament i la resta de dependències municipals, el portaveu de Ciutadans de Pego preguntava mesures concretes per a estalviar, al que des de la formació valencianista s’obri la porta al diàleg, a partir d’una proposta de l’equip de govern. El PP també s’afegia a la negociació.

En l’última part del plenari, els precs i preguntes van donar de si, com quasi sempre. El primer que es va plantejar, a una pregunta del popular Fernando Gil, va estar unes filtracions d’aigua al garatge de l’edifici les ones, que podrien ser causades per les obres de l’aparcament públic de la plaça Antic Regne de València.

Contestava el regidor d’Urbanisme, José Maria Ferrer que “l’oficina tècnica està plenament assabentada del problema que ha sorgit recentement” i explicava que “el mateix dia que el senyor Aparisi ens va informar vàrem prendre les accions oportunes comunicant a la Direcció Facultativa de les obres del pàrquing eixa problemàtica i que l’Ajuntament no és responsable directe d’això i per tant, és la Direcció Facultativa la que ha de prendre les mesures oportunes”. A banda d’això, informava Ferrer que “s’han inspeccions al respecte i estan mirant-ho”. Deixa clar el regidor d’Urbanisme era molt venturós plantejar d’arrel que el problema de filtracions ve de les obres i especificava que “no s’ha estimat encara la causa directa entre les filtracions d’eixa construcció i l’edifici” i reconeixia que “no ho sabem encara”.

Apuntava el regidor d’urbanisme si “no hi ha una certa responsabilitat civil dels constructors o directors d’obra de la corresponent de l’edificació per la qüestió de la impermeabilització d’aquesta perquè hi hagut unes filtracions d’aigua, sí, [...] però recordem que anteriorment eixa zona era molt conflictiva [...] allò era un barranc”.

Una altra qüestió en precs i preguntes era exposada per la portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, qui transmetia que havia estat plantejada per gent diversa “que pot semblar xocant però que trobem que és com la punta de l’iceberg de la imatge de fallida que està donant l’ajuntament, que sabem que passa moments molt dolents econòmicament parlant, però tot té mesura”. Exposava del Ruste que a diferents dependències municipals el personal s’ha de dur el paper higiènic de casa o que a la biblioteca no hi ha ni paper ni tinta per a imprimir des dels ordinadors públics. Davant això assegurava del Ruste que “els serveis s’han de donar amb unes certes condicions” i per tant “cal prioritzar això”. Corroborava les queixes de la ciutadania la portaveu popular.

Per la seua banda, el socialista Enrique Moll li contestava a la portaveu del Bloc Compromís que “fa cinc mesos enrere ja passa el mateix i tu estaves en l’equip de govern”.

L’alcalde, Carmelo Ortolà, admetia que “estem en una situació que, més de quatre voltes, arriba un moment en què s’acaba un producte i es torna a comprar, però tarda en adquirir-se. Anem als mínims”. Advertia Ortolà que “per desgràcia estem en eixa situació i pot ser en el futur s’arribe a mesures més serioses”. No obstant, afirmava el primer edil que “faré el possible per solucionar-ho”.

El portaveu de Ciutadans de Pego, José Maria Ferrer li preguntava a Conxa del Ruste, després d’enumerar una sèrie de contencions que ja està aplicant l’ajuntament com és la reducció de llum o de telèfon i mòbil, “quines mesures vol que prenguem?”

Conxa del Ruste contestava, “per suposat que podem i estem oberts i supose que el PP també estarà obert a col•laborar”, tot i que aclaria que “trobe que este no és l’àmbit”, sinó que “és motiu de reunions tranquil•lament. Nosaltres estem oberts a eixa possibilitat, sempre”. Declarava la portaveu del Bloc-Compromís que “nosaltres no hem de ser la clau, sinó els que col•laborem i diguem el que ens agrada i el que no ens agrada. Les opcions les ha de plantejar, en teoria, l’equip de govern”.

Maite Ferrándiz se sumava a l’actitud del Bloc, tot i que declarava que “hi haja coses i serveis que s’hagen de donar, tot i que els retalls venen des de dalt i des de baix”.

Afegia l’alcalde que, “els ajuntaments estem assumint moltes responsabilitats d’altres administracions que no ens corresponen” com per exemple la tinta i el paper dels jutjats” o “estem complint en les escoles amb els vedells, tot i que la nostra obligació és el manteniment de les escoles”. Admetia que “de vegades s’han de prioritzar algunes coses i altres es quedaran darrere”.


D’altra banda, el socialista Enrique Moll va agrair a tots els funcionaris que van treballar durant la visita de la Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, ja en funcions, Leire Pajín, el seu treball. Així com també va agrair la presència dels polítics presents a l’acte.

Afegint-se als agraïments, el portaveu de Ciutadans de Pego felicitava el regidor d’Obres i Serveis, Pascual Garcia que acabava de ser pare d’una xiqueta i per això la seua absència al plenari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada