Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 18 de març del 2012

Falles de Pego, ara NO cremen, ara SÍ cremen



Falles de Pego, ara NO cremen, ara SÍ cremen


Aquest divendres, Ràdio Pego ens donava una notícia sorprenent i insòlita: l'equip de govern anunciava que les falles de Pego no es cremarien la nit de Sant Josep. La consternació va ser la reacció natural de les persones que s'assabentaren de la notícia, tant les falleres i els fallers, com la resta de gent que acompanya i recolza unes festes tan popular i tan nostres des de fan tan de temps.


D'una banda, la diputació d'Alacant, que ha tancat l'any amb superàvit, envia comunicació a l'ajuntament de Pego mitjançant el seu president delegat al consorci, informant que no acudirà el servei de bombers a Pego la nit de la Cremà, per no haver pagat el deute pendent de 2012.


D'altra banda sembla que l'ajuntament de Pego havia negociat un pagament del deute a partir d'abril de 2012.


El nostre regidor Àngel Sendra, es posa en contacte amb el cap del parc de bombers de Dénia i ell li diu que no té constància escrita de res del que s'ha dit.


On estem? Què es pretén? Fer patir a la gent que porta un any esperant la festa quan no hi ha remei? Al diputat provincial sembla que li s'han pujat els fums i vol utilitzar una festa històrica, un bé d'interès cultural, un suport turístic i comercial que tanta falta fa en temps de crisi, per aconseguir un pagament que ha tingut temps per exigir i sembla haver negociat amb anterioritat.


El que està clar es que el deute existeix i s'ha de pagar. No podem estar sempre esperant que es tallen serveis per falta de pagament, i si continuem d'esta manera, ara serà la cremà i després un altre servei potser més necessari.


Justament aquesta setmana el Bloc Comprimís feia una reflexió dels comptes de l'ajuntament : DAVANT LA SITUACIÓ CRITICA DE L'AJUNTAMENT DE PEGO, TU QUÈ FARIES? Els pressupostos estan prorrogats però es pateix una greu situació econòmica que cal solucionar o acabarem pagant-ho tota la ciutadania de formes gens desitjades.


Esta crisi de la cremà ha deixat clar que la diputació provincial, que té superàvit, no esta per la labor d'ajudar i facilitar la vida als ajuntaments, almenys als que no estan governats pel PP, i també que la situació econòmica del nostre ajuntament ens fa estar sempre en la corda fluixa i s'ha de solucionar quan abans millor. No podem estar subjectes a la carència de planificació econòmica, a la improvisació que fa el no tindre pressupostos aprovats i funcionar amb comptes "ficticis".


Les últimes informacions que tenim són que les falles del 2012 es cremaran per que els bombers SÍ que vindran a la cremà.


Esperem i desitgem que els fallers i falleres gaudisquen sense més problemes imprevistos les falles de Pego 2012 i que no es donen situacions d'aquest tipus mai més al nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada