Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 de maig del 2011

El BLOC proposa “turistitzar Pego”





Font:ràdiopego.com
Amb la premissa que “s’ha de crear una consciència al poble que el turisme és riquesa”, en la xerrada sobre turisme que va dur a terme ahir el BLOC de Pego va quedar clar que per a aconseguir-ho Pego ha de “posicionar-se i impactar”. Pau Pérez, professor especialitzat en turisme de la Universitat Politècnica de Gandia, va proposar que una de les bases per a optimitzar al màxim els múltiples recursos que té Pego turísticament parlant és crear un Consell Municipal de Turisme.

Notícies de campanya electoral. En la jornada d’ahir només es va produir a Pego aquesta notícia:

El BLOC de Pego va continuar ahir en la sèrie de xerrades sobre elements claus per al desenvolupament del poble de Pego amb el Turisme com a eix principal. Pau Pérez, candidat del BLOC d’Oliva i professor a la Universitat Politècnica de Gandia, especialitzat en turisme, va ser l’encarregat de conduir la sessió, que va estar molt participativa. El resum de tota la conferència el condensava Pau Pérez en el concepte de “Turistitzar Pego” per a traure li suc a tots els recursos que disposa el poble.

Pau Pérez ha estat des de 2003 fins a 2007 regidor de Turisme i Platges pel BLOC a l’Ajuntament d’Oliva. A més, és professor col•laborador de Joan Carles Cambrils, que era descrit per Pérez com “una figura gran que ocupa un espai important en Tour España, una entitat de caràcter estatal que gestiona el turisme al més alt nivell que es pot gestionar el turisme a l’Estat Espanyol”. Les seues classes a la Universitat Politècnica de Gandia versen al voltant de gestió pública i de planificació de destinació turístiques. “Allí el que fem és pensar com podem fer que els municipis siguen més atractius, que siguen més dinàmics econòmicament i fer que porten més riquesa”.

Pérez afirma que “el turisme és l’activitat que millor està suportant la crisi econòmica”. Afegia que el Turisme “està destinat, en totes les previsions d’ací a vint anys, a ser el motor de creació d’ocupació i de creació de riquesa en les nostres societats”. Per això apostava Pau Pérez que “no hem de perdre mai de vista el Turisme”.

Destacava Pau Pérez que a l’arribar a Pego “veus un recurs fantàstic. Veus un poble amb una escenografia de muntanyes, preciosa, veus les valls de fons, eixa verdor, veus com està als peus de la ciutat i eixa gran escenografia que s’ha de protegir”. I lloava les polítiques de protecció de les muntanyes que ja s’ha fet a Pego.

La situació pegolina feia afirmar a l’especialista en turisme que Pego compta “amb grandíssims recursos que demanen la creació de productes turístics” i apuntava que eixa creació ha de córrer, sobretot, a càrrec de les empreses perquè convertisquen eixos recursos “en productes, en riquesa, en mà d’obra i en diners”. La regidoria de Turisme s’hauria de posicionar com amb la batuta del director d’una “orquestra per tal de que les empreses siguen rendibles”.

Proposava el candidat del BLOC d’Oliva que Pego podria crear càmpings i s’hauria de pensar “la forma de desenvolupar algun producte turístic, algun establiment lligat al Parc Natural”. El candidat del BLOC de Pego prenia nota de la proposta de creació de càmping i assenyalava que un dels projectes que sí que ha assumit el col•lectiu local és el “promoure la rehabilitació de les cases del poble per a aconseguir crear faena i un entorn urbà més atractiu que estimule el comerç, l’hostaleria i el turisme en sí”, comentava Àngel Sendra que apuntava a la destemporalització del turisme, “que fora de tot l’any”.

“Pego és la porta de la muntanya d’Alacant”, una situació que “s’ha d’explotar i saber vendre”, asseverava el candidat del BLOC d’Oliva qui aconselleva que “Pego ha de mirar cap a la costa i ha de mirar cap a la muntanya”. Entroncant amb aquesta idea, però seguint amb l’esperit de mantenir les estades turístiques al municipi, apuntava el candidat del BLOC de Pego, a una altra de les propostes del seu programa, el fet de haver demanat la modificació, en el Pla d’Estratègia Territorial, de la reducció de les parcel•les per a construir a 5000m2, que permetria “construir cases de fusta o rehabilitar i mantenir cases de camp que es podrien posteriorment llogar”. Una idea que era molt ben acollida pel conferenciant, “perquè té per un costat, fixes el territori, a una edificació tradicional li dones un ús i per l’altra, generes una renda extra per al propietari d’eixa parcel•la”.

Ressaltava Pau Pérez que “a Pego teniu un cuiner que acaba de ser nomenat millor cuiner d’Espanya i teniu uns plats típics”, ho deia per a llançar la idea que “s’hauria de buscar algun esdeveniment gastronòmic al llarg de l’any que pose un producte autòcton en contacte als restauradors amb l’Evarist?”

Un altre potencial turístic es va fixar en el Mercat Municipal i el dia de Mercat, ja que tenen “un fort potencial turístic”. Els esdeveniments esportius també van ser ressaltats pel candidat del BLOC d’Oliva i va recordar la iniciativa que es va dur a terme a Pego en 2008. El I Torneig Internacional de Futbol, un campionat de UEFA retransmès per Eurosport 2 i Eurosport World amb cobertura mundial. En definitiva, va concloure Pau Pérez, “la clau és turistitzar Pego”. Però per a arribar a això “s’ha de crear una consciència en el poble de que el turisme és bo”, creant així “un clima favorable en la societat”, sempre, aixó sí, destacava Pau Pérez, “mostrant-nos tal com són”.

Per a gestionar tot això d’una manera constructiva i participativa Pau Pérez posava damunt la taula la proposta de creació d’un Consell Municipal de Turisme on estiguen representats tots els sectors relacionats amb el turisme, a més dels representants de l’Ajuntament. Un Consell Municipal de Turisme amb la funció d’òrgan consultiu com el que ja existeix en Agricultura.

Aquesta vesprada el BLOC de Pego rep la visita del Secretari General de la formació i candidat a les Corts per València Enric Morera. La propera activitat del BLOC de Pego és divendres a les 20 hores a la Cambra Agrària, abordaran la xarxa lliure.

1 comentari: