Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 3 de febrer del 2011

El Bloc de Pego ix al Mercat per a recollir signatures a favor de les escoletes públiques de 0 a 3 anys






El Bloc de Pego ha eixit al tradicional mercat de dijous a replegar signatures per l’educació infantil de 0 a 3 anys. El grup parlamentari Compromís del que forma part el Bloc, vol portar a les Corts una iniciativa legislativa popular per sol·licitar la creació d’una xarxa pública d’escoletes infantils, que possibiliten l’educació gratuïta pels xiquets i xiquetes entre 0 i 3 anys.

El matí ha segut molt profitós i s’han arreplegat més de cent signatures, que junt a les d’altres col·lectius, van avançant en el camí per arribar a les 50.000 que son necessàries per a dur a terme la nostra proposta. Hem compartit la nostra proposta amb els pegolins i pegolines que s’han apropat a nosaltres i hem tingut una bona acollida. El dia 17 de febrer tornarem al mercat per repetir l’experiència.


Bloc de Pego.


Font: ràdiopego.com

Ho farà el dijous 3 i 17 de febrer. La taula de recollida de signatures estarà situada al costat del Bar Pego de 10 a 13 hores. La recollida de signatures per la iniciativa legislativa popular en favor de les escoletes públiques per a les xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys, és una iniciativa de Coalició Compromís que s’està duent a terme a tot el País Valencià i que pretén aconseguir les 50.000 signatures necessàries per dur la Proposició de Llei a les Corts Valencianes perquè es discutisca la gratuïtat de l’ensenyament per als més menuts i menudes.

Coalició Compromís està promovent una Iniciativa Legislativa Popular per l’Educació Infantil de 0 a 3 anys per tot el País Valencià. Aquesta Iniciativa Legislativa Popular, expliquen des de Compromís “és fruit de la preocupació i el compromís actiu amb la societat valenciana per l’educació dels seus menors, pretén ser un primer pas cap a una oferta pública ajustada a la demanda real, respondre a una reclamació cada vegada més generalitzada entre la població i apostar pel futur de la nostra societat.”

”El fonament bàsic d’aquesta iniciativa és l’aposta inequívocament per l’educació des de la primera infància, considerant una regressió inadmissible la nova orientació que li ha donat el PP a aquesta etapa educativa que considera l’atenció als xiquets i a les xiquetes de 0-3 anys des de la perspectiva merament assistencial.”, continua l’escrit explicatiu de Coalició Compromís

S’afirma que “és important realitzar l’esforç inversor necessari per a, per un costat consolidar la xarxa existent insistint en el caràcter educatiu de la mateixa, i, d’un altre, ampliar la mateixa fins a cobrir el 100% de la demanda potencial existent en l’àmbit de la Comunitat.”

Eixa Iniciativa Legislativa Popular (IPL) arriba a Pego de la mà del Bloc que, durant el mes de febrer, més concretament, els dijous 3 (demà mateix) i 17 de febrer, coincidint amb el dia de mercat, eixirà al carrer amb una taula de recollida de signatures en favor la IPL que demana escoletes públiques per a les xiquetes i xiquets de 0 a 3 anys que estarà ubicada al costat del Bar Pego des de les 10 del matí i fins a les 13 hores.

Explicava la secretària local del Bloc, Conxa del Ruste, que “les escoletes infantils són les que donen suport a l’educació de 0 a 3 anys, un grup d’edat que actualment està fora del sistema educatiu públic i trobem que és molt important que estiga dins d’una xarxa pública dels centres educatius”.

Una Iniciativa Legislativa Popular o Iniciativa Popular (ILP o IP)és la potestat per la qual una petició de la ciutadania, firmada per un nombre mínim de ciutadans o votants registrats, en aquest cas el nombre de signatures mínim és de 50.000, pot obligar realitzar una votació pública (plebiscit) sobre una proposta d'una llei, esmena constitucional, reforma d'una llei o ordenança, en alguns casos pot obligar a la votació d'una proposta de llei a l'assemblea legislativa, o, en la seva forma més reduïda, simplement obligar al poder legislatiu o executiu a considerar el tema en qüestió incloent-lo en l'orde del dia, que seria el que pretén, en aquest cas Coalició Compromís, dur a les Corts la proposta de l’educació pública de 0 a 3 perquè es discutisca i es vote. És una forma de democràcia directa.

En resum, aquesta iniciativa propulsada per la Coalició Compromís pretén aconseguir les 50.000 signatures necessàries per dur la Proposició de Llei a les Corts Valencianes i així poder garantir la gratuïtat de l’ensenyament per a les més menudes i menuts. Recordant que l’escolarització en aquesta etapa infantil és primordial per al bon desenvolupament de l’educació dels infants.

Què passa en el cas de Pego que si que té escoleta? Explicava la secretària del Bloc de Pego, Conxa del Ruste que “les escoletes municipals com la de Pego sí que estarien dins la xarxa d’escoletes públiques actualment, però no hi ha una obligatorietat per part de la Generalitat Valenciana d’assumir el cost i el que és la creació i el manteniment de tota la xarxa”. Centrant-se en el cas pegolí, del Ruste, detallava que “hi ha un acord amb la Generalitat perquè siga escoleta però l’assumpció de la despesa i de tot la fa l’Ajuntament, no és la Generalitat en si. La Generalitat el que dóna són uns determinats bonus i unes determinades facilitats, però no està assumint el que és una xarxa pública d’educació com en la resta d’edat d’escolarització que són obligatòries i el que demanem nosaltres és que es faça càrrec d’açò, que hi haja una xarxa pública real”.

En la taula estaran presents membres del Col•lectiu del Bloc de Pego, els quals informaran adequadament de la necessitat d’aquesta recollida de signatures que també se celebrarà per tot arreu del nostre país. Conxa del Ruste animava a la gent del poble a què s’acoste per eixa taula informativa i deixe la seua signatura “perquè l’educació és una aposta de futur”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada