Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 15 d’abril del 2011

El Bloc de Pego recorre a les novetats de la imatge musical per a homenatjar el teixit associatiu de Pego i apropar-se a la gent.


Font:radiopego.com
Ho fa elaborant un lip dub, un videoclip que consisteix, principalment, en la gravació, en una seqüència única, de la gent que, distribuïda per un recorregut marcat, va cantant la cançó elegida, en aquest cas, ‘Dona’m la mà’, del grup pegolí La Gossa Sorda. La cita és dissabte a les 10:30 a la Plaça de l’Ajuntament.

Per a cridar l’atenció entre les diferents opcions polítiques que es presenten al poble de Pego, s’ha de comptar amb molts factors, però, un dels importants és la imaginació. I a ella ha recorregut el Bloc de Pego per a apropar-se al teixit associatiu del municipi i, sobretot, a la gent més jove, ja que ha elegit elaborar un lip dub, que per a molta gent serà un concepte fins ara desconegut. I és que és un anglicisme que defineix un nou tipus de vídeoclip que alguns artistes famosos ja han utilitzat, com per exemple Macaco, amb el seu arxiufamós ‘Moving’, en el que diferents personatges molt coneguts de l’escena espanyola s’alternaven al clip cantant la seua cançó, el lip dub és això, però fet amb una seqüència única de càmera. Eixa idea és, més o menys, la idea del Bloc de Pego, però en escala local.

Explicava un dels components de la llista del Bloc de Pego i de la llista de la Coalició Compromís a les autonòmiques, Josep Nadal, que “seria una bona manera, de cara al procés electoral, per a animar a la gent i que sàpiguen que ja s’acosten les eleccions, per a afavorir un poc la participació”. La cita és el dissabte 16 d’abril cap a les 10:30 del matí a la Plaça de l’Ajuntament. Apuntava Nadal que participar en aquest projecte que proposa el Bloc de Pego “també és una manera de passar-ho bé”.

El membre de la llista del Bloc de Pego i de la llista de la Coalició Compromís a les autonòmiques, Josep Nadal, explicava que “d’alguna manera el que pretenem també és fer un homenatge a tot el teixit associatiu de Pego”, ja que “la idea és que apareguen en el lip dub representants d’associacions de festes del poble i també d’oficis tradicionals, de gent que està fent coses per la cultura, per la música i etc, etc.” Així, la idea del Bloc és que la gent aparega en el lip dub representant “diferents escenes relacionades amb la vida de Pego com moros i cristians, dolçainers, fallers, excursionistes, dansaires o esportistes, entre d’altres”, distribuïts i distribuïdes “pels carrers del casc antic”.

Comentava Josep Nadal que “estem tenint una resposta molt bona, sobretot de la gent més jove que és la que es meneja més en tot açò de les xarxes socials”. Assegurava Nadal que, aquest projecte, el Bloc de Pego el veu com una bona iniciativa “per a acostar a la gent a tot açò que és el procés electoral que d’una manera divertida”.

Des del Bloc de Pego van tenir clar des del principi que havia de ser la cançó ‘Dona’m la mà’ i això és el que li traslladen al cantant de La Gossa Sorda, que accepta, tot i que confessa que per a ell “hagués estat més fàcil agafar una cançó de qualsevol altre grup”. Explicava Josep Nadal que “la cançó ‘Dona’m la mà’ és una cançó bastant positiva” i tot i que parla “de la situació bastant difícil que estem passant tots [...] però dir que som un poble viu, que tenim un teixit associatiu molt important [...] i pesem que eixa és la nostra gran força per a tirar avant i tindre il•lusió pel futur”.

Josep Nadal, en nom del Bloc de Pego convidada tothom a participar d’aquesta entretinguda experiència, vaticinant que “els actes més seriosos de campanya ja vindran després”.

El lip dub el dirigeix Pau Puchol. En el guió han participat Cèsar Monzonís i el mateix Josep Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada