Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 23 de novembre del 2011

Compromís demana inspeccions i fortes sancions contra l’explotació dels collidors valencians


El diputat electe de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha informat que una de les primeres iniciatives “serà defensar els interessos dels treballadors i treballadores de la taronja, que estan patint una explotació brutal per part de les ETT en tot el territori valencià”. Per això, Baldoví ha anunciat que portarà una bateria d’iniciatives “per a que les inspeccions de treball perseguisquen i imposen fortes sancions a les empreses que estan explotant als collidors, els quals cobren huit euros per deu hores de treball, segons han denunciat en la premsa”.

Des de Compromís han detectat que molts magatzems de taronges de la Ribera, el Camp de Morvedre o la Safor, entre d’altres comarques de tradició citrícola, han optat per derivar la contractació de collidors i de personal de magatzem a ETT, les quals estan pagant salaris molt baixos i sense justificar. De fet, el portaveu d’agricultura en els Corts Valencianes de la coalició, Josep Maria Pañella, ha assegurat que es coordinarà amb Baldoví, “per tal de presentar iniciatives perquè les administracions actuen amb contundència, segons les seues competències, per acabar amb estes pràctiques que ratllen l’esclavitud”.

Per a Pañella, “la situació és greu perquè amb esta situació d’explotació laboral s’estan produint casos preocupants. Per una banda, les ETT no contracten a collidors experts i qualificats i estos estan sense treball en temporada alta, quan sempre han treballat. I per l’altra banda, ens trobem que amb els salaris que estan pagant les ETT, la gent fuig de treballar en la taronja, condemnant més a mort la nostra agricultura, i per això, és urgent que des del Consell i des de l’administració central es prenguen mesures urgents i dures”.

Des del grup parlamentari en les Corts ja han iniciat la coordinació amb el nou diputat de Compromís a Madrid, “per a exigir una actuació impecable i ràpida de la inspecció de treball, tal com demanen els sindicats, perquè no podem esperar a que passe la temporada alta de la taronja”, segons ha declarat Joan Baldoví, qui ha reiterat que la defensa dels treballadors i treballadores del sector, “són una prioritat per a Compromís, que està al Congrés per a defensar els interessos de les valencianes i els valencians”.

1 comentari:

  1. espere que es revise tot aixo, ja que al meu poble la majoria que cull, esta sense segur ( hi ha gent jubilada, gent cobrant subsidi) com a tots els llocs, I a mes si demanes que t'aseguren et diuen que no et poden asegurar. En poques paraules o treballes sense estar asegurat o no treballes. Aixi estem.....

    ResponElimina